A lovestory

Kommer inte på nåt bra sätt att börja skriva på, så därför får jag väl inleda så här...Har haft mycket tankar ikväll som jag inte vet var de kommer ifrån eller ens vad de är för något. Har bara haft en känsla av att jag inte vill gå och lägga mig, och då vara ensam med dem.

Jag har kommit på vad mitt problem är, vad tankarna går ut på. När det gäller Sebastian så har jag ett problem..Jag känner att jag alltid måste få höra, alltid måste få bekräftat att han tycker om mig. Annars är jag rädd att han har ångrat sig, tvekar eller inte tycker om mig längre. Det är så självklart, så skrattretande självklart egentligen, varför det är så här!

När Carl gjorde slut, eller i alla fall nämnde något i stil med att det kanske skulle hända, så kom det som en fullständig chock. Det som nästan, när man tänker på det nu, är lite komiskt är att jag skickade ett sms den kvällen till honom. Där skrev jag att jag kände mig konstig och behövde få höra att han tyckte om mig. (Tyckte om mig också, inte älskade mig.) På det svarade han: Ärligt så vet jag faktiskt inte. Vad är det för svar egentligen? Att han inte visste om han tyckte om mig längre... Det stämde ju inte. Han var bara inte kär längre, det där extra. Så vem är så dum att han svarar så där på det sms:et?

Saken är den att det kom som en chock. Det är bara det jag ska koncentrera mig på. Jag gick där för mig själv, kände mig kanske inte på topp, och tänkte: Vem kan jag sms:a nu, om inte min pojkvän? Och så fick man det där svaret. Man hade tilliten till hans känslor, man litade på att de skulle finnas där. De som hade funnits där i ett och ett halvt år, tog man för givet. I efterhand tänker jag ju att det var fel, man ska inte ta allt för givet. Vad som helst kan hända. Om det där i höstas hände, då kan allt hända.

Det där har funnits i mitt huvud sen dess, och spökar nu när jag har träffat någon som jag verkligen tycker och bryr mig om. Jag kan inte luta mig tillbaka, njuta och bara vara glad över allt det här eftersom det då kommer en tanke och stoppar mig. Så fort jag blir för glad kommer tanken: "Var inte för glad nu, vem vet vad som kan hända med hans känslor."

Och sen har vi ju det här med avståndet mellan oss, vilket kan förstöra allt. Jag känner ju mig själv och mina känslor nu, och även om jag bara får se honom en gång i månaden så är det så värt det. Det är någonting speciellt jag känner för honom. Men jag vet ju inte med honom. Vi pratade om det en gång, och han sa att han också tyckte det var värt det. Men jag är så rädd att det ändras. Redan första gångerna vi pratade på msn sa han att distansförhållanden inte var något för honom, och nu är jag så rädd att hans tankar om det kommer tillbaka. Min tanke är att så länge jag har känslor för honom som blir starkare så vill jag fortsätta vara med honom, även om avståndsgrejen är jobbig. Men han kanske tycker det är så jobbigt med distans att det tar över och styr hans känslor..Att fast han har känslor för mig så kan han avsluta allt på grund av avståndet.

Jag kan ta ett exempel från denna helgen som visar min osäkerhet när det gäller allt det här. Vi har haft en underbar helg tillsammans. Tagit det lugnt, varit hemma och tittat på TV och haft det jättemysigt. Vi har pussats, kramats och ja allt, jättemycket. Och sen idag var han väldigt trött (han har precis gjort en blindtarmsoperation så jag vet att han är väldigt trött...) och pussades inte lika mycket och var inte lika go helt enkelt. Men när han väl pussade mig så var han go, så som han hade varit förut.

När vi väntade på tåget satt vi brevid varandra och höll inte handen, pussades inget utan bara satt. Jag såg att han var jättetrött och jag vet hur han funkar då, men ändå fick jag den där känslan av att han kanske ångrar sig..."Nu ska han säga att han inte vill ses mer...att det inte funkar pga. avståndet." Så satt jag och tänkte lite grann, i bakhuvudet i alla fall. Bara på grund av att vi inte var lika gosiga mot varandra som vi hade varit hela helgen. Som att hans känslor skulle ha ändrats så fort... Och där, är jag tillbaka och tänker att de visst kan ändras fort. Ond cirkel som jag inte tar mig ur.

Är så ledsen av allt det här. Varför kan jag inte bara ta det lugnt och ta allt som det kommer och som det är? Lita på det han känner nu, och vara glad för det. Jag kommer alltid ha tanken att saker förändras, och att de gör det fort, men jag skulle önska att jag inte tänkte på det så mycket. Jag vill bara vara glad för att det är som det är nu, och komma ihåg att han faktiskt tycker om mig, Petra. Något jag inte förstår. Haha.


Dr Stringz

Onsdag

Stackars Sebastian.. Fick precis reda på varför jag inte har hört något från honom på 3 dagar.
Han har varit på sjukhuset och opererat bort blindtarmen. Stackarn, måste vara väldigt jobbigt.
Vet inte hur det blir nu, men han måste nog ta det lugnt i 4-6 veckor. Vet inte vad det innebär
precis men vi får se.

Annars är det en rätt så bra dag idag, på vissa fronter. Känner mig lite bättre, inte längre
någon feber så jag har varit i skolan på sista svenskalektionen. Sen gick jag och tog reda på
mina betyg, har ju missat betygspraten när jag har varit sjuk. Jag fick MVG i svenska, engelska,
tyska OCH spanska! Känns såå bra verkligen! Trodde inte jag skulle få det i svenska faktiskt..
Tror inte hon gillar mig särskilt mycket...Kanske är för att jag säger emot henne och aldrig
klarar av att vara tyst om jag vet att hon har fel. Can´t stand it..Men tack för betyget!

För några dagar sen fick jag höra att jag inte kunde få sommarjobbet i sommarorkestern
eftersom jag ska åka till Österrike i en vecka mitt i. Imorse ringde de från Arbetsförmedlingen
och frågade om de skulle ringa runt och höra om det fanns nåt annat jobb. De ringde tillbaka
och sa att jag hade fått jobb på Rackstadmuseet. Jag blev så glad, nu får jag mina pengar ändå!
Jag vet inte om det är jobbet i caféet eller på själva museet jag har fått, men det får jag lista ut
när de ringer mig därifrån. Kan smidigt fråga vad mina arbetsuppgifter kommer att vara, så
förstår de inte att jag inte har nån aning. Haha.

Andrew Bird när han gör Dr Stringz = Klockrent, man blir så glad av att se honom. Han kan
gärna få komma och fixa mina strängar, haha. Kom också på att det passar bra att skriva om
det just idag. Sebastian har varit på sjukhuset (dr..) han spelar cello (strings) och jag lyssnar
på Andrew Bird just nu. Också har Sebastians band, som han spelar med ibland, Andrew Bird
som en av deras influenser. Haha! Vilka sammanband jag kan hitta då..

Nytt läppbalsam! Mamma köpte med från Karlstad; Born Lippy Cool Mint från Body Shop.
Svalkar läpparna, och luktar jättegod mint. Känns jättefräscht.
image4

A nervous tic motion of the head to the left

- Andrew Bird

Just nu känns det absolut som att han inte vill det här. Men ändå...Han sa att han ville att jag skulle komma och hälsa på igen där nere...Så det tyder ju på att han vill ses. Men...Jag är så rädd att han kommer ångra sig och tänka att det inte kommer funka på grund av avståndet. Jag känner hittills att det är jobbigt, men att det är värt det för att få träffa honom. Men...Han sa ju redan från början, när det inte ens var på tal om något, att distansförhållanden inte funkade för honom. Jag vet att han är trött nu och sådär, och därför är lite seg i telefonen..Men han ringer ju inte när han säger att han ska det heller..Eftersom jag inte känner honom så jättebra än vet jag inte om det beror på att han inte vill prata / att han inte bryr sig...eller om han bara glömmer bort / helt enkelt inte tycker det är så viktigt att prata i telefon för att han visar vad han känner när vi ses... Men därför är jag ju så osäker på vad det betyder, att han är så här. Kanske är han trött? Men tänk om han inte vill...? Vill inte få för höga förhoppningar. Plus att jag inte orkar med ett slut. Jag vet ju att om man ger sig in i något så kan det ju ta slut, man kan aldrig veta med den andras känslor.

Shit, det där behövde jag verkligen få ur mig, skriva av mig... :P Känns faktiskt lite bättre än att bara bära på det.
(Mina kompisar säger att jag ska prata med dem om saker istället för att tex. skriva med en från msn...Men ibland kan det faktiskt vara skönt att prata med någon som inte känner en eller dömer en från hur man har varit innan. Som har en annan åsikt än den man alltid hört, har en annan syn på saken. ) Och sen kan det vara så att om jag ibland säger nåt så tycker de bara att jag är konstig, eller så lyssnar de inte och börjar prata om något annat direkt efter jag sagt det... Det är inte så att de gör det med mening, de bara är så ibland. Och då kan jag dra mig för att prata om en del saker. Om man har hållt något inne, och sen säger det och ingen lyssnar så känns det ju bara värre. För då kan det låta fel, om man inte har fått en chans att fortsätta prata om det och sen diskutera det liksom..Då kan det låta som man menar något helt annat än vad man egentligen gör.

Nu har jag prata ut lite med "Axiom" på msn också...Elias alltså. Känns bra att kunna prata med honom när man har såna här stunder...Men nu är det nog dags att sova. Är trots allt sjuk...

RSS 2.0