Påsklov

Den här veckan har varit riktigt lugn på sitt sätt.

I måndags minns jag inte ens vad jag gjorde...Seg dag hemma framför tv och dator antagligen.

I tisdags var jag hos Sofi hela dagen, mellan halv 2 och halv 8 och jobbade med projektarbetet. Oj, så duktiga vi var. Skrev faktiskt om Europa, och började på USA. Man börjar se att det liknar en handbok nu i alla fall...:) Men vi behöver nog vara lika hurtigt duktiga några gånger till för att bli klara i tid. 25 april....:/ Men det klarar vi. Yes. Resten av tiden satt vi och planerade inför Siesta, som förhoppningsvis blir av. :) Vill verkligen åka iväg.

Sofis söta hund Melvin:)

image22


I onsdags gick jag upp och trodde det skulle bli en seg dag hemma. Men så pratade jag med Robine och Linnea och vi bestämde oss för att åka in till stan. Linnea körde in, vi lämnade bilen hos hennes mormor och morfar och sedan gick vi ner på stan. Kaos den dagen, brandbil och ambulans utanför Centralskolan och sedan en gubbe mitt i vägen med en rullator, på väg ner i en vattenpöl stackaren. Aja, väl nere på stan kollade vi på kläder på Mug, sen fikade vi på Sunday. Jag åt gooda, goda ciabattas med kyckling, underbart. Och sen en cookie. Efter stan satt vi hos Linnea och segade några timmar. Kvällen bestod av tv och mat hemma.

Igår var jag duktig och fick mycket gjort. Jag ringde Björn Strand angående sommarjobb och fixade möte till idag, övningskörde och hämtade min balklänning. :) Jag körde ute på Ingesunds parkering och sedan ända bort till Ingestrands camping. Jag som är så dålig på att köra...Haha, gick lite knackigt, men mycket bättre än förra gången. På kvällen satt jag bara och kollade på TV, satt vid datorn och segade helt själv.

Idag var jag uppe klockan nio, och på "intervju" 10. Det gick bra, han sa att han hade fastnat för att jag läste tyska. Hehe..Jag kan ju...oerhört mycket tyska... :P Jag blev jättenervös först när jag kom dit, för jag såg en massa ansökningar ligga där och tänkte: Oh no... Men sedan sa han att jag nästan kunde vara säker på att jag hade jobb.:) Och att jag fick det för tyskan och mitt glada leende. :P Haha.

Sammanfattat: Jag har jobb!

När jag kom hem ringde jag Linn. Gick bort dit och kollade in hennes nyinköpta kläder från Stockholm. Sedan gick vi hit och kollade på min balklänning. :) Tog lite kort...:P Sedan åkte jag, mamma, linn och lina in till stan. Köpte present till Sandra, grattis:), och fikade på City. Mirja hade brutit handleden i Valfjället så Lina åkte med till sjukhuset, och jag och Linn åkte hem med mamma vid halv 6. När jag kom hem tonade jag håret, blev lite rödare men inte mörkare. Inte så stor skillnad, och går bort efter 8 tvättar så det är lugnt i vilket fall. :) Sen åt jag mat, och så blev det TV resten av kvällen med mamma och pappa. Let´s Dance och Flying Doctors, nostalgi.

Nu är jag sjukt trött. Ska äta nåt och sedan lägga mig. Behöver sova ordentligt...Känner mig inte helt frisk och ska ut imorgon på studentfest, 80-talstema. Hoppas det blir kul. :) Godnatt!

Påskafton / Påskdagen

Igår var jag nere hos Wickbergs med mamma och pappa och åt påskmat. :) Efter maten spelade jag, Clara och Vera lite kort, sen var det efterrätt. :) Halv 10 bestämde jag mig plötsligt för att gå ut, så jag gick hem och cyklade in till stan där Erik var med sina sex killkompisar i en lägenhet och festade. Var lite annorlunda folk att umgås med än jag brukar, men roligt. Tog ett tag innan jag kom ikapp dem med drickat, och de var fulla allihopa...herregud vad de kan skratta högt alltså.:P

Vid halv 12 gick vi in till stan, följde med dem in på The Roof. Var 23-årsgräns, men jag bara hängde på och vakterna brydde sig inte om att kolla mitt leg. Fast precis innan hade de kollat en killes leg som såg ut att vara minst 23, så jag blev självklart nervös. :/ Men det gick bra.. Där inne var det fullt av folk i 30-årsåldern och jag kände mig väldigt liten..:P Efter The roof gick vi till Heat, där träffade jag Christian och några andra jag kände men det var dåligt med det. Sen efterfest med en göteborgare och hans två kompisar, men det var drygt som as så jag gick tillbaka till "stan", till Viktors pizzeria och träffade Erik och hans kompisar igen istället. En av deras tjejkompisar väntade på en pizza och hade en lapp, men orkade inte vänta så vi fick den :) Jättegod, vesuvio med bearniesesås...:) Vid 3 ringde jag efter en taxi och fick springa runt halva stan för att hitta en uttagsautomat som fungerade! Till slut kom jag hem och somnade väldigt fort vid kl 4.

Idag vaknade jag 20 i 2. Hatar att vakna så sent, särskilt eftersom jag visste att jag skulle in till stan och cykla hem min cykel från sävsjövägen borta vid godishuset.. :/ Men jag var inte så bakfull, var alldeles lagom med dricka igår. (Till skillnad från vissa andra... ;P) Klockan 3 fick jag skjuts av mamma bort dit, träffade Erik lite snabbt som var inne hos Dan och sen cyklade jag hem. Eller, stannade förbi hos Lina och Mirja lite snabbt. Lina gick och la sig, med feber. :/

Ikväll har Mirja, Linn, Robine, Sandra och Julia varit här. Suttit vid datorn, spelat kort och spelat tv-spel. Nu äntligen ska jag få gå och lägga mig, är helt slut och har ont i huvudet & halsen.....:/ Tog lite Echinagard förut, hoppas det hjälper mot förkylningen som börjar komma mer och mer...

Imorgon blir det...... ? Ingen aning. Lugnt, antar jag. Kanske övningsköra? Passa på när det är lov.

Resten av veckan blir det..... Kanske träffa Erik, gå på "intervju" för sommarjobbet, projektarbete med Sofi nån dag i början av veckan...Studentfest på lördag, 80-tal.

Nu: Soova

Stevie Wonder


En av mina favoriter sen jag var liten :)


image20

Glad Påsk förresten! Har varit en lugn dag idag, lite städning och sittande vid datorn. Musik bland annat..:)

I torsdags var vi ute. Förfest hos Helena, och vid 11 gick jag, Sofi och Linnea till Tiki. Var rätt roligt, ville egentligen inte dit först men det var rätt trevligt och roligt folk där. :) Dansade med Jo, pratade med Christian, lite annat folk och sen plötsligt kom Erik dit. Oväntat, men kul. :) Var där inne ett tag, sen gick jag och Sofi på efterfest med Erik och hans kompisar Dan och Mikael. Lyssnade på Dans dåliga musik... Sen stannade jag där, sov i en fåtölj.:P Åt pizza på förmiddagen och spelade Nintendo. Fick skjuts av Erik till Sofi, och då åkte vi hit och fikade med Klara och Robine hos Klara. :)

Lugn kväll med mat, tv med familjen och lite tv hos Robine igår.

Nu måste jag göra iordning mig, påskmat hos Clara klockan 6. :)
Puss!

Skärtorsdag

Igår såg jag en film hos Robine som var jättebra. :)

Factory Girl

image19

Och snygga, snygga Hayden Christensen var med.
Ännu snyggare än i Star Wars;P

Skulle vara så underbart

Skulle vara så underbart om man kunde åka iväg på Roskilde, men pengar, sällskap och eventuellt jobb är det som hindrar mig...:( Tänk,
The Chemical Brothers, Judas Priest, My bloody valentine, Radiohead och Neil Young.
Skulle vara otroligt häftigt att se alltså...!

RADIOHEAD, vill se!

image18

Ikväll ska jag ut. Jag, Linnea, Clara och Sofi ska till Helena och sedan ska vi antagligen till Heat, för det är gratis inträde. Lite panka allihopa, och kanske Karlstad på torsdag så ikväll blir det till att spara. :) Har redan dricka, så inbillar mig själv att det inte kostar mig något, för att jag redan betalat det liksom.. :P Haha. Hoppas det blir kul, och hoppas Erik också drar ut med sina kompisar. Skulle vara roligt att ses. :)
Nu ska jag duscha och klä på mig. Åker om en timme ungefär.. :)

Helg 7-9 mars

Fredag:

Skola. Projektarbete med Sofi i tre timmar. Seriöst alltså. Fast en liten del av det var arbete med svenskan och tävling med knapptryckningar. Vilken panik! Haha. Måste läsa vad jag ska säga imorgon på svenskan...:/ Total glömt bort det. Klockan 7 teater i aulan på skolan, Frida och Tereses. Petter var med också, som betjänt. Den var bra, i alla fall var de bra! Efter det åkte jag, Sofi och Pettson till mig och kollade på tv. Senare kom Linn och Petter och vi spelade tvspel; Tetris. :) Gick och la mig runt 2..

Lördag:

Uppe runt 12. Satte mig med engelskan, men fick inget gjort. Tiden flög iväg, och klockan 2 fick jag jättebråttom. Duscha, klä på mig, sminka mig, äta och iväg med bussen kvart i 3. Mötte Erik kvart över, åkte och handlade mat på Konsum och sedan vidare till Åmot. Lagade mat när vi kom fram, såg på Control och lyssnade på musik. Mest den musiken jag hade med mig. :) Kom hem vid halv 3.

image17
Söndag:

Sitter och skriver engelska. Har fått lite gjort i alla fall, och när jag är klar med det här ska jag fortsätta som en idiot i någon timme. Sen dammsuga, duscha och ringa Linn. Hoppas det blir en lugn kväll, tv och te eller något, som en vanlig kväll hos Linn. :)

Fredag

Läste en gammal konversation mellan mig och Sebastian, som jag hade sparat på datorn...Det var från i maj när jag precis hade varit där första gången och vi pratade om Stockholm, och hur det skulle bli. Vi skrev också om hur "vi" skulle vara...Och sa att vi ville ses igen, men att eftersom vi bodde så långt bort ifrån varandra skulle vi inte vara tillsammans, på riktigt...Det ändrades ju senare till något annat, men det är så jobbigt att läsa det nu och se hur fel det blev i slutändan..Att det var där vi hamnade igen, "avståndet". Bara så tungt att läsa det. Känns som att det var hans tankar hela tiden..att han kände att det aldrig skulle gå. :( Därav att han stängde in sig..fy fan

Men, som sagt, kan inte önska nåt som inte kan bli! Kan inte önska nåt som han inte kan ge, då vill jag ju inte egentligen..

Är bara så trött nu. Måste, måste, skriva engelska men är inte på det humöret nu direkt..:/ Ska försöka skriva snart, i alla fall i 20 min eller något innan jag åker till stan. Klockan 7 är det teater i aulan på skolan. Frida och Tereses projektarbete som också Petter är med på. :) Måste gå och göra iordning mig nu!

Torsdag

Det känns väldigt, väldigt konstigt att jag har gått ifrån att precis vänja mig till att ha ett ex, till att nu ha två. :/ Och inte bara några korta grejer, utan två ex från riktiga förhållanden...Känns väldigt konstigt som sagt...Fattar inte riktigt hur tiden kan gå så fort, och hur saker ändras så fort...:/

Och det som känns jobbigt är att jag inte har haft kontrollen över att mitt liv förändras..I båda fallen var det de som bestämde att mitt liv plötsligt skulle ändras, och då får jag ta det och göra det bästa jag kan...Känns dumt att inte ha kontroll själv över hur sitt liv ska se ut. Maktlös känner man sig när sånt här händer..

Men jag tror det löser sig till det bästa för mig nu... Kan inte önska något som inte går, eller hur? Och det jag önskar, kunde inte han ge..

C-paper har det på sätt och vis jobbats med hela veckan, på sätt och vis... Tänkte fortsätta nu, men OC började precis och jag vill hellre ligga i sängen och kolla på det i mjukisbyxor och en stor tröja. Men ska skriva aktivt till 5 i 5, då börjar That 70's show och jag tänkte unna mig det. :)

Idag var det besök på Karlstads universitet, och det gav väl inte jättemycket, förutom en stor och tung hög med broschyrer om högskolor/universitet i Sverige..! Alltså en hel del läsning... Var kul att komma iväg och se massa annat folk en dag, och hur det ser ut på ett universitet. Tror jag kommer trivas när jag börjar någonstans.:)

Snart är det helg...!

Malmö

Måndag:

Åkte med tåget kl 8, satt i Kil ett tag, åt lunch i Göteborg och framme i Malmö 15.50. Vi mötte Erik och Cilla på stationen och gick runt på stan lite. Lämnade först våra väskor på hotellet, Best Western Hotel vid Gustav Adolfs torg. Gick sedan förbi en affär med balklänningar men den var stängd, så vi kollade vidare i några småaffärer på vägen till deras lägenhet. (10 minuter från Stortorget) Där fikade vi, Cilla hade bakat jättestora och goda bullar! Sen satt jag, erik och cilla och pratade till kl halv 8 då vi beställde Thai-mat. Kollade lite klipp på youtube om hur dumma amerikaner kan vara...Satt kvar hos Erik och Cill på kvällen, och åkte till hotellet vid 10.

Tisdag:

Gick upp vid 9 och ner till frukostmatsalen halv 10. Fanns hur mycket gott som helst, skulle önska det fanns sån frukost varje dag som man bara kunde ta av. Sedan ser jag att det sitter en programledare vid bordet brevid, kommer inte på vad hon heter. (Annika Jankell vet jag nu). Senare när det bara är jag och mamma kvar, kommer Carola in med tre till. Efter ett tag hör man henne sitta och sjunga vid bordet, och waila och hålla på...Herregud.

Sen går jag och mamma ut på stan. Går till affären med balklänningar som var stängd dagen innan, testade några men hittade ingen jag gillade alls. Vi gick över till Hansacompagniet och upp på övervåningen där det fanns lite mer "exklusiva" affärer. Inne på Emilia af Malmö hittade jag min balklänning. Mörklila, och hellång. Utan band, och som ett spetstyg i kjolen. Gick på 3400:- totalt, med att de syr in och upp den åt mig. Just det, de skulle nåla in den åt mig och då kunde jag lika gärna passa på att köpa en passande BH. Och då låg det en underklädesaffär brevid, så jag fick gå ut i klänning så det pep ut i gallerian och gå in i den andra affären. och sen tillbaka...Det var sådär kul..haha!

Sen fortsatte vi på stan med Erik och Cilla, men åkte tillbaka till lägenheten rätt fort. Cilla gick till jobbet, mamma till hotellet och jag och erik till lägenheten. Jag kollade på Sjunde Inseglet och spelade Super Mario till gamla Nintendo...Haha, vilken blandning. Först funkade inte ljudet till spelet, men teknisk och händig som jag är fixade jag det. :) Tog ett tag, men när jag hörde ljudet blev jag så glaad! Hann tyvärr inte se klart filmen, så det får jag göra någon gång. Klockan 8 var vi på Jensen´s där vi hade beställt bord. Vi beställde in dricka, jag tog ett glas vin för det var första gången jag beställde alkohol till middag i Sverige. :) Måste ju bara...haha. Förresten så är Jensen´s den bästa restaurangen jag vet! Deras kött och "favoritsås" är såå underbara!

Onsdag:

Gick till frukosten samma tid som dagen innan. Vi sätter oss, och då ser jag att Lasse Holm sitter vid bordet brevid! Sen kommer Annika Jankell in igen, och en massa andra. Unga, gamla, medelålders. Alla hälsar på varandra och "tackar för igår". Vi trodde först att kändisarna hörde till sig, och resten av folket till sig. (Någon släkt som hade haft fest eller så). Men sen går Annika runt och säger hej till alla, och kramar om och håller på. Sen..kommer Magnus Carlsson också. Och några ur Barbados. Haha, så jävla otippar. Vi fattade inte vad som hände riktigt, plötsligt satt jag och mamma ensamma där inne bland alla de här, utstötta..haha..När vi går ut därifrån så ser vi massa blombuketter och på de står det: Grattis Carola, till dina 25 år som artist... osv.. Och då fattade vi lite mer. :P Läste i tidningen sen att de haft en show på Palladium där hon sjöng främling för 25 år sedan, och delat ut stipendie till Idol-Kristoffer osv... Var lite otippat med alla dessa vid frukosten. Och så jag och mamma på det.. :P

Resten av dagen gick vi på stan, jag köpte: En t-shirt på T-shirt Store, en på Gina tricot, ett skärp, en adidas-väska, eyeliner, concealer och örhängen....Klockan 7 var vi klara och då var vi så trötta så vi satte oss på McDonald's och åt innan vi åkte hem till erik och cillas lägenhet. Vi skulle sova där sista natten. Jag satt och spelade Mario och sen kollade vi på Cityakuten kl 9. Somnade vid 11, och det var vääldigt efterlängtat..

Torsdag:

Vaknade vid 10, spelade lite mer Mario och sedan drog vi iväg till en stor växtaffär. Låter inte så coolt direkt..Men det var det. :) På nedervåningen var det så himla stort, tog aldrig slut med små gångar hit och dit..Och det var uppdelat i olika avdelningar, olika länder. Afrika, Australien, sen USA, Argentina, Kina o.s.v... Riktigt coolt var det, för de hade målat väggarna passande till varje land och hade coola gamla grejer.
Efter besöket där gick vi vidare och tittade på gamla hus och på Malmös största kyrka. Den var jättefin, och vi var inne och tog en del kort. (Kan hända att jag lägger upp den del här sen). Gick och åt på ett ställe också, sen sprang jag och köpte eye-liner och sedan fikade vi på Espresso House. Jag och mamma åkte med tåg klockan 3, och var hemma klockan 11, hur trötta som helst. Lång och jobbig resa. Trodde att den aldrig skulle ta slut...

Nu är jag skittrött också...Fattar inte hur jag har orkar skriva så mycket. Strunt samma om ingen orkar läsa det, jag har det i alla fall nedskrivet och sparat någonstans. Ska ta mig nåt att äta, och sen sova. Klassikern (skidor) imorgon och jag ska inte vara med, så bara matte klockan halv 3. Huur gött som helst!
Godnatt

?

Bryr du dig ens om att jag blev riktigt glad över nåt för första gången på länge...?
Dålig på att visa det är du, vilket svar man fick, lamt jävla svar. När du kommer
med nåt bra som har hänt dig eller om du är glad så låter jag
dig veta att jag tycker det är roligt för dig.
Kan det vara så svårt?

Tingsek - Egoflow

Tingsek kommer till Arvikafestivalen. :) Jag är överlycklig. Det var bästa spelningen förra året för mig, så det är så himla kul att han kommer det här året med. Bra bokat. :)

- We need to go forward (Good way of life)

image15


Siesta 29 - 31 maj 2008
- Åker vi?


image16

C-paper

C-paper jobbas det med nu. Tog bara en liten paus. Men jag ska hålla pausen till att det bara blir 10 minuter, annars blir jag besviken på mig själv.

Känns lite konstigt nu, kul, men samtidigt konstigt. Men jag tar det lugnt, ingen brådska med något. Jag hade det bra i fredags, och igår morse så jag tror att om jag bara tar det lite lugnt och inte stressar med det så kommer jag nog komma underfund med vad jag tänker och så.

In Rainbows - Bra album. =)

Mars

Fredag:
Musik, mat och dricka hos Erik. Mest Radiohead - In Rainbows och Jigsaw falling into place. Åkte till stan och gick in på Heat, nytt ställe i Arvika. Var väl helt okej, men litet. Bara ett stort "rum" liksom, och dåligt med sittplatser. Men bättre musik, inte Rix Fm utan mer clubmusik. Sov bara 5 timmar inatt.

Lördag:
Födelsedagsfest hos Mirja ute i Högerud. Jag tog det väldigt lugnt, medan många andra gjorde helt tvärtom. Pettson däckade inne på toan i några timmar, och många andra blev väldigt fulla. En hund och katt mitt i allt, pratade med Erik, Linn och Klara bråkade på golvet, Pettson sprang i kalsonger (innan han däckade), och lite mat. =)

Men nu är jag otroligt trött. Sov bara 5 timmar inatt som sagt...Så snart har jag sovit bara 5 timmar på två dygn. haha. Får ju sova hur länge jag vill imorgon, i alla fall nästan. Måste ju arbeta med C-paper. Annars blir det inte klart, och uppskjutet som alla andra arbeten på sistone. Men men, bara denna veckan så är säkert Allan nöjd. Pratar med Germán nu, klockan är ju bara 12 där och 3 här. Haha, jag är svintrött! Blr nog sängen snart.
Hade i alla fall en väldigt bra kväll igår. =)

RSS 2.0