travelling without moving

Innan jag lägger mig måste jag bara lägga upp ett underbart, bra, bäst klipp;
Jamiroquai Live from Abbey Road - travelling without moving




Godnatt

I'll make it to the moon if I have to crawl

Efter konserten ikväll hade vi julafton igen, med Christian & Ingrid.
Jag fick Anthony Kiedis självbiografi Scar Tissue! :)


Söndags-seg

Nu är julen över för i år, och den gick fort! Men jag hade det jättebra & fick bra presenter. Bla. ipoden:), en film, en bok, lite resesaker (resehandduk, ögonmask, tryckutjämnande öronproppar m.m.) och lite annat! :) Resten av julaftonskvällen delade vi ut julklappar, åt god mat, tittade på karl-bertil jonsson och senare Robin Hood - karlar i trikåer. Haha, nostalgi! :)




juldagen var jag på bio med mamma,pappa och erik - på Australia. Den var bra! Inte den bästa film jag sett, men det var mysigt att få höra accenten ,det var fina miljöer, och hugh jackman var ju rätt så snygg. ;p Efter bion gick jag till martin&david och väntade på lina, robin, clara, linn och mirja. Vi förfestade där, sen blev det ritz. Bra kväll:) lite sen kanske, men jag hade kul! :)

Annandagen blev bara seg, sov till 2 och såg en film till 4. På kvällen var jag & robin hos mirja ett tag.. Igår åkte jag & robin till stan och mötte clara, linnea och emil och åt på sunday. :) På kvällen satt jag hemma vid datorn hela kvällen, fixade med iTunes och albumbilder till alla låtar. Är bara på D än så länge, så jävla jobbigt. :p Men vill ha rätt, så det blir bra i iPoden! :D Den är jättefin förresten, haha, jag är jättenöjd. Men jag måste fixa nåt skydd till den, är livrädd för att göra repor eller fläckar på skärmen. :p

Trasan var en katt som var hos oss flera gånger i veckan från att vi kom tillbaka från Australien när jag var 4 till vi skaffade Simba för 6-7 år sedan. Och för inte så jättelängesen fick jag höra av Krickan, hans ägare, att han hade dött förra julen. :(
Tog några kort på honom i maj förra året när han kom förbi som jag tänkte lägga upp. :)


Nu ska jag på konsert, pappa & christian som spelar & sjunger.:)
Puss

With a thousand memories

G O D  J U L !

Driving home for christmas - årets jullåt, haha.

Nu har vi precis tittat på Kalle Anka, och vilar/fixar m.m innan vi delar ut julklapparna. :)
Förut var Wickbergs & familjen Isaksson här och fikade; skinkmackor och en saffranskaka som jag bakat. Simba sötisen kom ner från övervåningen precis när alla gått och låg i eriks och pappas knä under kalle anka. Skickar med en bild på honom också, för han är så söt. :p

Nu ska jag gå ner & lägga mina paket under granen och sen kolla om de lagt upp årets julasvnitt av Mongo från yttre rymden än! :P Jag & erik kollade förut men då var det inte där..
Förresten så hade jag jättekort hår förra året ser jag på bilderna från julen, :o kolla här:



Snart blir det klappar, sen Karl-Bertil Jonssons julafton & mat. :)
Puss





Bilder från 2007

He doesn't know why


Den här är beställd. :)
Ska få den i julklapp, men är inte säker på om jag hinner få den.. det stod att om man beställde senast idag (jag beställde igår) så skulle den komma innan julafton. Men det var krånglig betalning & så.. hoppas..!
Idag har jag: jobbat 9-3, gick saakta. Har så svårt för tidiga morgnar nu för tiden när jag oftast jobbar kväll (vilket jag gjorde hela sommaren också) :p var tvungen att gå upp 7, eftersom bussarna går så dåligt. Efter jobbet kom jag hem, åt, la mig i soffan och glodde på tv, sen somnade jag. sen såg jag på bonde söker fru med mamma och åt igen. vilken seg tjej. sen tittade vi lite på harry potter som jag har spelat in på våran nya inspelningsbara canal digital-hd-box. :D

Ny favoritlåt:
He Doesn't Know Why
av Fleet Foxes

Får julkänsla av sången/kören i början, så den passar ju bra nu. haha. :)
(Tack Erik för tipset, & nu har jag fastnat så som du gjorde - du fick som du ville) :p

Imorgon:
- Åka till stan med mamma och köpa julklapp till pappa
- åka med pappa till kil för att hämta erik och cilla på tåget
- middag nere hos christian och ingrid med erik och cilla



Fleet Foxes

svea hufvudstad-been there done that (rubrik - copyright erik)

Stockholm

I torsdags skulle jag ha åkt med tåget 9.40 till Norrköping - tåget var inställt så det blev buss till Hallsberg och två timmars försening till farmor. :/ Hann iaf se hur hon hade det, och så hade hon lagat mat. :) Torsdag kväll kom jag till stockholm, då var jag helt slut så det blev scrubs och sova.

I fredags åkte jag & Lina till stan vid 2, gick runt lite och sen åt vi på Jensen's böfhus. :) mitt favvoställe (jag tog grillad kycklingfilé med råstekt potatis och jensen's favoritsås som vanligt, det bäästa jag vet!) Vi lyxade till oss och köpte vitlöksbröd till förrätt och ett glas vin. Lina slog på stort och tog glassbuffé efter också, vi blev sjuukt mätta.

På kvällen (vid 9 eftersom de var så sega och kunde inte bestämma var vi skulle vara) åkte jag med matts, arvid och tomas till ib där vi skulle se på film. Carl och carl-adam var där också, och vi såg Step Brothers. helt sjuk var den, rätt rolig ibland, men lite för mycket vissa gånger. :p sen såg vi på conan o brien & youtube-klipp. åkte hem vid 2.





Igår åkte jag till KMH för att gå på konsert kl3. Oscar spelade med stråkorkester, ett stycke med en solopianist. Jättebra var det. :) får mig alltid att vilja åka hem och öva. :p Eller, man sitter där och ångrar att man inte övade mer förr.. Tjajkovskij-stycket var jättefint! Efter konserten följde jag med när oscar & 8 andra repade Saint-saëns, djurens karnival. Det var jättekul och bra, haha. :) Korta satser om olika djur, svanen och akvariet gillar jag mest. På svanen var det en tjej som spelade theremin också, helt sjukt coolt instrument! Första gången jag såg det live. :p
Akvariet  Svanen (cello)
Svanen (theremin)


På kvällen lagade jag & oscar mat, lyssnade lite på jamiroquai och såg på tv (försökte se simpsons, men hans dator för tillfället var skitseg). Idag gick jag lite på stan, köpte ett linne och en tshirt på indiska, åt på pizza hut och åkte med tåget 17.15 hem. Ikväll har jag tittat på parlamentet och wallander med mamma & pappa. :)

Nu ska jag sova - imorgon ska jag kolla på resväska med mamma, öva med gustaf inför konserten på söndag och kanske baka lussekatter! Hoppas man hinner allt. :)
Godnatt

something that will show me, that you are still around



Imorgon 09.40 åker jag till Norrköping och hälsar på farmor över dan, sen åker jag vidare till Stockholm. Vet inte exakt planerna, men ska träffa Matts, Joel, erick, m.fl? på fredag, gå på konsert på musikhögskolan på lördag & träffa oscar och åka hem på söndag. Kanske hinner träffa min kusin Petter också. Kan ju fråga om han vill med på konserten så man slipper gå själv.

Nu - 01.30 - är jag & sofi klara med att ansöka om visum!
Nu väntar alltså det viktiga mailet, där det förhoppningsvis står att vi är välkomna och inte behöver åka på intervju på ambassaden i Berlin eller nåt. Haha.
Nu - sova! Blir väl 6 timmar iaf inatt.

godnatt godnatt

Steppin' into a doorway in my mind

Nu började precis Cheers på TV. Har inte för mig att jag sett det så jättemycket, men det blev nog en del gånger när jag var mindre, på mellanstadiet/högstadiet. I alla fall så blir jag väldigt nostalgisk när jag hör vinjetten, "Where everybody knows your name" - la la la, och jag vet inte om det beror på att jag sett det en del eller om det är låten i sig som är nostalgisk.. för det är den ju. Antagligen en blandning.
Jag såg en hel del på tv när jag var mindre (och mycket mycket nu med). haha. Jag skulle känna mig instängd om jag inte fick göra det, på tv får man ju se resten av världen. Och så tycker jag ju att det är så roligt, ett av mina intressen.. :p

Särskilt en sån dag då jag har saker att tänka på, eller något som gör mig stressad eller ledsen, då älskar jag att sätta på ett tvprogram och försvinna i det ett tag. När jag var som mest ledsen efter att det hade tagit slut med carl och sebastian, då kunde jag för en halvtimme glömma de bekymren när jag såg tex. ett avsnitt av Vänner. Nån slags terapi. Jag orkade bara inte gå runt och tänka på allt hela tiden, skönt att få koppla bort ett tag.



Nu är kl mycket och jag måste sova. Vill inte gå upp för sent imorgon, ska packa, städa,
kanske öva med Gustaf inför konserten & ha dansavslutning 18-20.
Skulle vara skönt att verkligen vara uppe och påklädd elva. Men iofs har jag alltid såna problem med att få saker gjorda på dagen, fattar inte varför, men det är inte lika "kul" då som på kvällen. Känns bara mer jobbigt ju tidigare det är. Ska börja med att skriva en packningslista inför sthlms-resan, så jag inte riskerar att bli superstressad imorgon kväll. (när är jag inte det när jag packar?) Skulle vara skönt att för en gångs skull, en dag innan man reser, dricka te och se på tv och lägga sig i sängen 11 och läsa en bok tills man blir trött & somnar. ska försöka satsa på det. :P
Nu har jag skrivit för långt för att nån ska orka läsa, men men :p
Godnatt

RSS 2.0