Melbourne - Sydney - Byron Bay

Alla bilder kan ni se pa min facebook, har lagger jag bara upp nagra!

Nu var det langelangesen jag skrev. Inte bra. I Melbourne ar det mest vart att namna (mer an det jag redan skrivit langre ner) att jag gick pa en Mahlerkonsert, Melbourne Symphony Orchestra spelade Resurrection. Det var jattebra! Gick tillsammans med Liam, en kille som bor i melbourne som jag pratat en del med pa last.fm, och hans tva kompisar. alltid kul att ga pa konsert. :)

I sydney bodde vi pa chilli blue igen, tog det mest lugnt, traffade pa roliga manniskor och gick pa stan. Vi gick till Paddy's market dar sofi kopte handdukar och annat till sin familj! fredag 20 mars akte vi ut till flygplatsen och sa hejda, det var jattekonstigt att ga ivag darifran sjalv sen och tanka att hon skulle hem till arvika och traffa familjen och alla kompisar igen och jag ska inte traffa nan jag kanner pa 2 manader! konstig kansla..

Dan efter sofi akte akte jag och en spansk kille pa mitt rum, Jose javier, till Blue Mountains pa en heldagstur som gick fran ett grannhostel. Det var jattefint och vi fick en tretimmarsvandring i regnskog med sma vattenfall och mer torrt landskap. Pa slutet var det uppfor i en halvtimme, riktigt jobbigt, men nar man till slut (efter manga hostattacker och "nej inte annu mer") kom fram pa toppen var det vart det for det var sa himla fin utsikt! :)

Har traffat pa en massa trevliga folk pa chilli blue, svenskarna bjorn, tomas & patrik, leon, jimmy & markus, viktor, erik & beata, nagra engelsman och Jose Javier. :) Varit ute pa World Bar & Candy's, ett nytt stalle Le Panic, gatt till botanic gardens flera ganger, varit sjuk i mer an en vecka med riktigt jobbig hosta (tar acklig hostmedicin med persikasmak..som att dricka torkad frukt, ni som kanner mig vet vad jag tycker om det..uaah)

I lordags kvall tog jag och Jose nattbussen till Byron Bay. 13 timmars resa, sov mycket med obekvamt... Kom fram 11 pa formiddagen, sa hejda till jose och tog shuttlebussen till The Arts Factory Lodge. Fick sitta och vanta en timme pa att fa mitt rum, sa pratade med Jean fram Frankrike som ocksa vantade. Nar vi fatt vara rum (jag bor i en teepee, visar bild snart) sa gick vi ner till stranden. Jattefint var det och solen lyste i nagra timmar, sen plotsligt blev det morkt och det borjade osa ner vilket det gor fortfarande och ska gora i 4 dagar... Ska kolla vadret och sen se hur lange jag ska stanna. Har betalat till pa fredag, kanske stannar helgen ut.

Nu lagar Jean mat, ska hjalpa honom med det. Far sno av hans mat idag for jag kan inte ga till centrum och handla nu nar det oser ner sa mycket!

Puss och kram

Har en till blogg som ar nastan likadan, bara att jag lagger upp fler bilder dar an har for de som inte har facebook (mamma, moster osv..)

petrainaustralia

Is there a ghost

Band of Horses kommer pa Way Out West!
Nu vill jag annu mer dit, om det blir nan mer festival an arvika sa blir det den. :)
Tank, bade fleet foxes OCH band of horses. Vore sa kul att se bada!

http://www.youtube.com/watch?v=JK716RqoUms
Is there a ghost

http://www.youtube.com/watch?v=cuZo7pLnL7c
No one's gonna love you

He Doesn't Know Why

Fleet Foxes kommer pa arvikafestivalen och jag ar jatteglad. :)
(snalla snalla sag att jag inte jobbar da, eller att nagon ar snall och byter med mig...)

http://www.youtube.com/watch?v=EeiRe4Qp9Dw
Mykonos

http://www.youtube.com/watch?v=7m8CkxXhPtw
Blue Ridge Mountains


Nedan en sammanfattning av tiden i Australien hittills + bilder. :)




Melbourne & sammanfattning

Var ett tag sen jag skrev nu, men skriver har en sammanfattning av vad vi har gjort. :)

Vi var forst i Sydney i 4 veckor, bodde 2 veckor pa ett ganska lugnt hostel nara Central Station, dar traffade vi fyra killar fran Israel (Ido, Itamar, Omer & Adam) som var jatteschyssta, en britt som heter Jamie och nagra mer som inte ar lika varda att namna. :p Vi gick omkring i city, olika parker, sag operahuset, var uppe i Sydney Tower, gick ut pa Three Monkeys nagra ganger, satt pa balkongen och rokte vattenpipa, gick i Chinese Garden och Chinatown dar vi at god mat, gick pa bio och firade Australia Day i Darling Harbour tillsammans med Itamar, Omer, Jamie och nagra fler. 

               

 Sen flyttade vi till Bondi Beach dar vi bodde 10 natter pa ett hostel som var varmt, skitigare an det forra och dar folk festade hela hela tiden. Fick nagra riktigt bra stranddagar sa vi kunde borja bygga pa var branna, men pa slutet borjade det regna vilket holl i sig resten av Sydney-vistelsen. Traffade Ian Cooper som tog med oss ut och flog i ett litet flygplan, tyvarr var molnen for laga sa man inte kunde se nat. Fick vanda efter 10 minuter i luften. Korde upp till Blue Mountains dar det var alldeles for dimmigt for att kunna se nat, man sag i princip bara en vit vagg..trakigt! Vi var ocksa ute med hostelet pa The Gaff, avskedsfest for en som hette Hans. De hade hyrt en buss som blev fullpackad med folk och man fick greatis intrade + en gratis drink dar inne. Rolig kvall. :D

   

Efter Bondi flyttade vi till Kings Cross och Chilli Blue Backpackers, vilket ar favorithostelet hittills. Billigt, valdigt rent, bra kok, trevligt folk och jattenara till nattklubbar och city! Vi bodde dar 6 natter, gick ut tva kvallar tillsammans med hostelet, pa world bar, candy's och Melt och akte in till city och kollade i affarer. En dag akte jag till city med Tim och Chris, tva broder fran hostelet och gick i Circular Quay, operahuset (vilket de inte hade sett an) och tog oss ut pa bron dar jag tog lite kort. Jag tyckte det var hogt nog, skulle aldrig vaga ge mig ut dar uppe pa en bridge climb...

    

For tva veckor sen tog vi en Greyhoundbuss ner till Melbourne, och har bor vi hos Jennifer (som har akt till USA sa vi bor med en som heter Gabe som ser efter huset). Hittills har vi varit i city & kollat affarer, varit pa St Kilda market, St Kilda beach, Luna Park, Phillip Island och Fitzroy dar det var jattemysigt med manga bra second hand-affarer. Phillip Island var fint, akte runt pa on och pa kvallen sag vi Penguin Parade nar de sma pingvinerna kommer in fran havet. Jattesota. :) Igar var jag pa the Immigration Museum och sen satte jag mig pa GlobalGossip och la upp bilder pa facebook.

        

RSS 2.0