Snaart hemma...

Sista dagen på jobbet för nu. Har jobbat onsdag till söndag, 13 - 22. Har varit ganska jobbigt, men samtidigt har jag haft nåt att se fram emot så det har varit "mödan värt". Haha. :) Börjar inte jobba förrän nästa söndag igen. :) Snart arvikafestival! Och vädret ser perfekt ut:

Tisdag: 21 grader, sol och moln
Onsdag: 23 grader och sol
Torsdag: 24 grader och sol

Nu är det tre timmar kvar tills jag slutar, hoppas att mamma och pappa kommer och hämtar mig. Nu har jag tagit hand om mig själv sen i onsdags...:P Äntligen pappas hemlagade mat! Och skjuts från jobbet..

Sitter och lyssnar på Ericition nu, brorsans gamla band. Lyssnar på deras skiva som de gjorde -98 eller vad det var... Då var jag liten. Om bandet hade funnits nu hade jag garanterat varit ett stor fan. :) Spelade rock/funk.

Nu ska jag fortsätta jobba, fast det finns inte direkt nåt att göra just nu. Några barn är inne och köper godis. Byee

Prognos

23 grader och sol på onsdag säger smhi!
Festival + sol kan inte bli annat än bra. :)

Let it shine

På jobbet igen. Mår mycket bättre idag, får hoppas att det håller sig så hela dagen. Har tagit en ibumetin för huvudvärken jag hade imorse och den har nästan gått över. Har en vattenflaska bredvid mig också så jag ska dricka vatten under hela dagen. Tänker fan inte bli mer sjuk, känns som att det håller på att bli bättre. Det går åt rätt håll i alla fall. :)

Snart festival! :)  Har hört att det ska bli soligt och varmt väder, men det återstår väl att se....Hoppas!
Har lite saker att fixa innan tisdag;

- partytält (hoppas billigt finns kvar på Jysk)
- cd-spelare (kanske kan låna mammas igen?)
- cd-skivor (måste köpa nya så jag kan bränna)
- tältpinnar (måste köpa nya till det lilla tältet som robin och nån mer ska ha)

Får åka till stan på måndag och fixa de grejerna, och kolla lite på kläder. Skulle behöva ett nytt linne.
Nu är det rätt lugnt på jobbet, och fint väder ute. Hoppas bara det håller i sig. :)

Too many feelings at the same time

Fredag
Idag cyklade jag till jobbet och det tyckte nog inte min kropp om, så när jag väl kom fram började det flimra framför ögonen så jag nästan inte kunde se...:/ Det var väldigt obehagligt, och sedan fick jag huvudvärk. Antar att det var någon slags migrän, trots att jag aldrig haft det förut. Jag la mig i fem minuter, men det blev inte bättre förrän några timmar senare. Håkan kom dit vid 3 och skulle jobba till 7, men vi bytte så jag fick åka hem och han stannade. Mer pengar åt honom, mindre åt mig...:(

Väl hemma har jag sett på film, suttit här fast bara lite (tänkte på migränen), och ätit. Spelat cello också. Och nu är det snart dags att sova. Börjar ett imorgon igen, och jag ska vara väl i tid så jag hinner gå. I lugn takt... :P

Igår eftermiddag på jobbet beställde jag Tingseks senaste skiva - Too many feelings at the same time - på cdon.com och redan imorse vid elva låg den i brevlådan. Perfekt. :) Och jag tog på faktura, så behöver inte betala förrän jag fått mitt sista studiebidrag på sön - mån... :) haha!




                                            

Rush idag

På jobbet nu. Har lite feber, men det går helt okej. Blivit så där riktigt förkyld igen, känns inte alls bra. Hade ju äntligen blivit frisk efter två månader, men så plötsligt smäller det till. I söndags kände jag av de första tecknen, blev rejält hes och snuvig. I tisdags kväll hade jag 38 graders feber, och undrade om jag ens skulle orka jobba igår. Men jag var här, och det gick helt okej. Körde till och med hem när mamma kom och hämtade mig med bilen. Lever på panodil igen, tog två halv 12 och ska ta två till vid 4.

Imorgon börjar arvika cup, och massor av fotbollsföräldrar - och barn kommer och ska checka in. Största förhandsbokningen är på 16 elplatser, alltså 16 husvagnar/husbilar. Det kommer bli rush här idag, vi tror att de flesta kommer vid 6 eller 7.

Det går väldigt upp och ner här för mig. Ibland får jag känslan av att jag inte klarar av någonting, att jag bara gör fel eller frågar för mycket (och för självklara, onödiga grejer). Men ibland klarar jag saker, och då känns det bra. Jag hatar bara att jag är så känslig och rädd för att göra fel. Men när det väl händer så försöker jag rycka upp mig igen, och så fort något går vägen så känns det bra igen. Jag förstår att de som jobbat här länge blir irriterade på oss nya när vi gör fel på saker som är självklara, det skulle jag också bli i deras sits. Men samtidigt vet de ju att man är ny, så jag får bara inte tänka på det.

Idag är det faktiskt en bra dag! Jag fick sms av Henrik att han kan jobb istället för mig nästa fredag och lördag, på festivalen! :D Jag fattar det fortfarande inte, jag kan gå på HELA festivalen. HEELA. Det enda jag jobbar är söndag och måndag efter festivalen. (Och nu torsdag - söndag) Jag blev såå glad när jag fick smset imorse. Var väldigt trött och lite febrig, men när jag fick det så hoppade jag till och med. haha. Jag är så glaad. :D Hoppas jag är frisk tills dess...

Nu ska jag jobba vidare... :P

Hallam Foe & Die Fälscher

Igår såg jag Falskmyntarna/Die Fälscher med mamma och pappa. Handlar om en judisk konstnär och sedelförfalskare som hamnar i ett koncentrationsläger, men sedan får hjälpa nazisterna tillsammans med andra att trycka upp falska pund i stor mängd för att förstöra de allierades ekonomi. Filmen är baserad på en i gruppens memoarer, Adolf Burger.

Såg en film idag också. Hallam Foe, en brittisk film om en 17-årig kille som efter sin mammas död sitter uppe i sin trädkoja och spionerar på folk. Han rymmer sen iväg, får ett jobb och träffar på en tjej som är jättelik hans mamma. Svårt att berätta mer om den, men den var väldigt bra. :)

          


                       

Midsommar

Midsommarafton
Igår var jag ute hos Julia med Linn, Sofi och Klara. Julias familj och lite vänner var där, vi åt mat, såg på film och hade det mysigt. Sov där, (på en ganska obekväm bäddsoffa), så det ska bli skönt att sova i sin egen säng inatt. När jag kom hem idag på eftermiddagen la jag mig i soffan och blev väldigt trött och seg.

Senare åkte jag och mamma in till stan och lämnade tillbaka en film. Vi hyrde två nya, en som vi såg nu ikväll med pappa också: Falskmyntarna - Die Fälscher i originaltitel. En tysk film om andra världskriget och hur de förfalskade sedlar i koncentrationslägret Sachsenhausen. Rätt bra, spännande. Imorgon när jag vaknar ska jag se den andra filmen, minns inte vad den hette.

Efter vi hade hyrt film övningskörde jag. Vi åkte från Mikaelikyrkan bort till strandparken, tillbaka till kyrkan och sedan till hamnen. Då skulle jag egentligen stanna, men mamma sa:
- Fortsätt.
- Vart?
- Hem
- Va?! Ska jag..? :O 
Haha. Men jag kom faktiskt hem. Var bara lite farligt i vänstersvängen på väg upp till Lundellsgärdet, för då låg det två bakom mig och jag visste inte riktigt vad jag skulle göra. Men nu har jag kört hem från stan, trodde aldrig det skulle hända! Coolt...:P

Länk:
Sebastian med Neverstore på ett gymnasium i Skövde. Spelade på Hultsfred också, men har ingen bra video därifrån. Lägger med  en länk här, för jag är faktiskt stolt och glad för hans skull, även om det är lite jobbigt att se videon. Han syns efter halva tiden ungefär:

http://youtube.com/watch?v=8bouzaAf0GQ&feature=related

Nu ska jag sova. Börjar bli hungrig, och då är det inte bra att vänta för länge. Orkar inte gå ner och hämta nåt att äta. Godnatt

1:a dagen avklarad

Nu har jag klarat av första dagen på mitt sommarjobb. Gick helt okej, men var så otroligt mycket saker att ta in på kort tid. Vet inte hur mycket som fastnade av det de sa, men fick också öva mig på några kunder som kom in.
Kändes faktiskt bra att prata engelska, även om jag inte direkt visste vad jag höll på med ibland. Men kan faktiskt checka in och ut folk, i alla fall med tält och elplats när de kommer med tex. husbil. Stugor är svårare, när man ska fatta vilka som är vilka, var de är och om de är lediga. Har de vatten? Hur många sovplatser? Hur stora? Ligger de vid vattnet? Blä. Men imorgon är en till dag, då ska jag lära mig ännu mer så jag är duktig nästa vecka. :) Nu ska jag sova, äntligen.



Förresten, jag kommer jobba när Tingsek spelar på festivalen. MEN, jag kollade hans turnédatum och han spelar på Malmöfestivalen den 18 augusti. Jag jobbar inte den 17:e, 18:e, 19:e eller 20:e. Wiee! Så jag ska åka till Malmö. :D
 

Studenten :)

Jag trodde inte att det skulle vara så här roligt att ta studenten. Jag hade det så himla bra
de två dagarna. I torsdags var det en mysig dag på skolan, roligt spex i aulan och mycket känslor vid mösspåtagning och annat. :) Många släktingar och vänner på skolgården. Redan innan jag fått på mig plastförklädet stog tre kompisar och väntade med rosor. :) Fick så många blommor, gosedjur och annat så nacken tog stryk av det.. :P
Åkte runt med klassen på stan och sen åkte jag, robine, linnea, clara och helena runt i en röd cab på stan några varv, innan chauffören Jerry körde hem oss mot Lundellsgärdet. Hemma var det mycket folk, och jag fick måånga presenter! En hel del vinglas, muggar och några vaser bland annat. På kvällen åkte vi in till stan, in på bryggan och festade. Hade roligt, dansade en del. :)


I fredags gjorde jag mig iordning under dagen, och fikade med alla nere hos Ingrid och Christian som precis har flyttat ihop. Senare åkte jag in till stan och träffade alla de andra, bl.a. Markus och så tog vi en massa kort. Vi började gå klockan 6 och det var det konstigaste jag varit med om. Helt tyst, man går sakta, folk med kameror överallt och alla tittar på en. Jag och Markus småpratade lite, om vad vi hade fått och hur konstigt det var. Haha!

God mat på statt, sång och umgås med klassen. Köpa vin, gå runt och sen började Mazdakomdo. Dansade bugg med Markus, pratade, dansade med Jo och andra. Mazdakombo var jättebra, gjorde att kvällen blev så bra som den blev. :) Kom ut från statt vid 1, sen åkte jag och robin taxi hem. Behövde inte gå till bryggan sista timmen, kände att det hade varit tillräckligt kul på statt.


I lördags gick jag upp tidigt, lekte lite med Tyra och Carl innan de gav sig iväg. :) På eftermiddagen gick vi ner till Lina som hade sin studentmottagning. Det var vääldigt gott med mat då...:D På kvällen blev det fotbollsmatch. Såg ut som det skulle gå bra, med oavgjort, men sedan gjorde spanjoren mål med bara några minuter kvar...störande. Senare åkte vi in till stan, köpte mat och träffade folk. Tog det lite lugnt... Det var en del folk ute, och Björn Rosenström på bryggan. Men det var dyrt och vi var trötta allihopa. Var på en fest vid biblioteket, gick förbi Môra Per, och sen cyklade vi hem vid 1.


I söndags cyklade jag, Linn, Robine och Klara till stan och fikade på Sunday. Först åt vi mat och sen fikade vi, satt där i ungefär två timmar. :) Hyrde film, Juno, åkte hem och tittade på den hos Klara.

Imorgon börjar jag jobba... Jippi... Får se hur det blir. Är inte alls sugen.






måndag

Studenten var så mycket roligare än jag nånsin kunde tro... Särskilt balen, hade hur kul som helst på Oscar Statt... :)

Skriver mer en annan dag, nu ska jag göra mig iordning och åka till Mayas sommarstuga. :)

Börjar jobba på onsdag.

Siesta!

Siesta var jättemysigt och bra. :) Sammanfattat;

- Bra camping; när det väl hade kommit folk...:P och förutom marken...med gropar och rötter överallt
- Trevliga människor; (menar mest Kalle och Felix)
- Bra musik; José Gonzalez, Bad Sneakers, Jazzattacks, Alter Me, Looptroop
- Bra väder!; sol hela tiden. :)
- Och självklart "tackaarr", haha.

                           

I want you out

Nu har jag fått mitt jobbschema inför sommaren.... Inte direkt hurra... Är ledig torsdag iofs..Men, fredag och lördag jobbar jag 13.00-22.00. Det är surt som fan med de tiderna. Kollade precis nu, tingsek, hellacopters bland annat är de dagarna. De ville jag veerkligen se. Och jag antar att Tingsek är på eftermiddagen någon gång... och Hellacopters på kvällen runt 8. Inte mycket jag vill se efter 10 då jag kommer liksom.. Ska göra ALLT jag kan för att få byta. Ska välja vilken dag av fredag och lördag som känns viktigast och sen tjata om att få byta med någon... Måste se Tingsek...

Nu blir det ut i strandparken, först äta och byta om. Partaay. Eller, kanske inte. Får se. :) Fint väder i alla fall. :) Får njuta nu innan man börjar jobba.

Ingrid var här förut och vi fixade med min balfrisyr... Fick lite panik ett tag, men nu tror jag jag vet hur jag ska ha det. Ganska vanligt, nästan helt utsläppt med en inbakad fläta på sidan och lite upp med de andra håret. Herregud vad vi höll på.:P

Siesta var roligt och mysigt. :) Får skriva en annan dag mer. Bland annat bandet Bad Sneakers var bra. :) (titeln en av deras låtar) Nu ska jag gå ner och äta, så jag hinner. :)

RSS 2.0