Seasons may change, winter to spring - Come What May



Idag vaknade jag halv två (kom hem 5 inatt) och gick en promenad med Linn.
Sen gick vi hit, gjorde te och såg på Moulin rouge. Robine kom hit också.
Det var längesen jag såg den filmen, och jag gillar den verkligen jättemycket, mer än
vad jag kom ihåg.. sorglig historia, och fina miljöer, kostymer och låtar. Känslig som jag är grät jag lite. :p eller aah, fällde några tårar. :p

Efter filmen åt jag mat, sen handlade vi på ICA och åkte tillbaka hit och satt och såg på tv/pratade/drack te/kollade datorn osv. Nu har de precis gått hem och jag ska lägga mig och sova så fort bilderna från Germán har laddat klart.

Igår var iaf en lyckad utekväll. Mötte upp Robine som kom med tåget kvart i nio, tog stämpel på ritz och gick till Maya. Där var det mys (kanske lite väl julmys ett tag med julskiva som gick runt runt) och sen drog vi till ritz vid 11. Där var det väldigt mycket folk, kul men trångt. När det stängde gick vi på efterfest med några ingesundare och andra, och åkte hem 5. Det var kul. :) Väldigt mysig lägenhet med en discoboll som snurrade och hade ljus i olika färger på sig som reflekterades i taket, och tända ljus. Nu är jag väldigt trött & har ont i ryggen, så ska nog ta mig i kragen och stänga av. Imorgon är det skyltsöndag och 1:a advent. :)
Puss



Utsikt från Germáns lägenhet i Palermo utanför Buenos Aires. Där är det vår nu, och jättevarmt.
Skulle vilja åka dit någon gång, och öva upp min spanska. ; p

I have not been in here for years

Petra goes back to högstadiet. så skulle man kunna sammanfatta min senaste timme. haha, var längesen jag kände så där. Idag har jag jobbat, 11-18, och senare kom sofi och hennes föräldrar hit och så bokade vi vårat första boende i sydney! Jag gillar utsikten över parken. :) Nu ska jag sova, jag SKA. Det är bara att stänga av datorn, hur svårt kan det vara egentligen... godnatt!

Alfred Park Budget Accomodation

 



23.37

Onsdag 19 november



Min pappa har en tendens att inte bli så bra på kort - här väldigt allvarlig!
Det snöade i alla fall den här dan, fast det försvann direkt. :/
Det var fint att vakna upp med snö som faller utanför, jag börjar känna
julkänslor.. :) Ska pyssla och baka mycket i år. :)

Lördag 22 november



Utekväll den här helgen också. Jobbade 10-17, sen såg jag estet-3ornas show på ritz,
hem & göra sig iordning, fest hos pettson, tiki en stund, palles och tillbaka till pettson.
var drag hos pettson ända till efter 3, fattar inte hur alla orkade vara så galna och pigga.

Måndag 24 november



Mamma fyllde år! :) Så vi åt middag och christian & ingrid kom upp.
Pappa blev här - som ni kan se - inte så bra, så här kommer det en till:



söta söta pappa. :)
Kommer sakna honom & mamma nåt oerhört när jag är borta.
men jag antar att det är så det är att bli vuxen. :/ jag vet att jag måste klara det,
för att se hur det kommer vara när jag flyttar sen. Är ju hemma hela
sommaren i alla fall. :) (kanske längre?)

Puss godnatt

Goin' Blind

Jag måste öva imorgon, iaf ta en halvtimme. Måste
få in det i fingrarna, är ett ganska snabbt stycke vi ska spela
den 15:e december... Corelli - concerto grosso no.8 (julkonsert).
Min svaghet, min största svaghet, är att spela snabbt. Kanske bra att jag
blir tvingad att öva på det nu då...



Nu har jag snart lyssnat på hela Greatest Kiss-albumet. Haha.
Får tillbaka starka minnen från 8:an och 9:an, särskilt då jag var lite småkär i Nils.

Nej nu ska jag sova. Varför är kl redan 20 i 2? Varför kan jag inte lägga mig i tid?
Jag som skulle vända om dygnet rätt och gå upp tidigt imorgon... och med
tidigt menar jag 10, nu kommer jag vara lika seg & trött som alltid. yes.
G O D N A T T

we're moving on, looking for direction

Idag är det den
17 november
- alltså två månader på dagen tills vi åker till australien!

Det enda jag vet säkert med min framtid nu är att vi ska dit, det är det enda som jag har klart för mig. Sen kommer jobb/ plugg/mer resande..? Måste börja kolla på utbildningar som skulle kunna passa mig. Och ska jag försöka få jobb på ICA nästa sommar med en liten chans att få fortsätta under hösten, eller ska jag jobba på campingen som jag redan vet att jag får? Då är risken stor att jag står här nästa höst och måste börja om från början och söka jobb...beroende på vad jag ska göra, vilket jag inte vet! :/

Nu är jag jättejättetrött och ska lägga mig - någorlunda i tid ikväll.
Har precis sett Conan o Brien på tv nu, och musikgäst var Chromeo :)
(tyvärr spelade de inte en av de bästa låtarna...)
Puss


 


Autumn Flow







Fredag
jobb till 7,förfest hos Linnéa med vin,ost&kex, buss halv 10, vänta på bil utanför biblioteket+mer vin, åka bil med helenas skillingmarks-vänner:p, in på ritz, jättebra band, fyllebråk utanför, hem kl3.

Igår hade jag bakfylledag med linnéa & helena. köpte thai-mat vid halv 4 när emil kom från träning. sen låg vi i en av linneas soffor och åt, och när vi blev mätta la vi oss i soffan framför tvn. på kvällen var vi hos mig och hade en kväll framför 4:an + chips. sen försökte jag lära helena att spela cello, och det var inte det lättaste för nån av oss:p

Idag har jag umgåtts och spelat med den här
(snodd bild från facebook)

 

Det var invigningskonsert i sporthallen för de har fixat iordning så det kan användas som en konserthall med svart tyg längs hela bakre väggen, scener, golv m.m. rep kl 11, sen rast till halv 4. jag och gustaf gick hem till honom och lagade mat och ÖVADE. helt otroligt duktigt. fast det lät förjävligt. haha. nejdå. eller, jo.. men konserten gick i alla fall jättebra, och det var mycket folk :) mirja, celine, pettson m.fl. var med och spelade/dansade också, men hann inte träffa dem så mkt. Kom hem halv 9 och tittade på parlamentet och sen dess har jag suttit här. borde sova. ska sova. imorgon jobb 15-20.
Puss

(Kan förresten inte sluta lyssna på Lior, undrar när jag har tjatat ut låtarna för mkt...)

Gold In The Air Of Summer



65
dagar kvar tills vi åker!
Känns konstigt, spännande, nervöst, roligt, ofattbart och underbart på samma gång.. :)
Jag tror inte jag riktigt har fattat att det är just Australien jag ska tillbaka till, eftersom det blir en helt annan resa än när jag bodde där med familjen. :p

Har fixat;
Pass X
iPod-laddare X

Ska fixa;
Visum (snart!)
Första boendet (Också snart snart)
Ryggsäck
Resväska (om pappas inte är stor nog)
Adapter


Köpte ett par chinos idag, som kommer om 2-5 arbetsdagar. Har länge velat ha såna, och tänkte att det passar bra att ha i Australien den dag/kväll man inte vill ha jeans. :) Vill köpa ett par tunna tygskor också, mina faller isönder snart. Kanske får göra så att jag tar med mina adidasskor, tygskor och köper några tunnare ballerina/sandal-liknande där nere som man kan slänga sen innan man åker hem.. Haha, kommer bli en utmaning att packa för 4 månader. Tror inte att Sofi kommer lyckas så mycket bättre än mig heller (med tanke på tidigare packningar)...;P mohaha

I helgen tog jag det lugnt: såg på TV, film, bakade pizza med clara och robine, träffade erik i söndags och vi såg Into the wild.. :) I måndags träffade jag Carl i stan, sen lyssnade jag på min kusin som spelade på Ingesund. Han tävlade med 4 andra om ett folkmusik-stipendium och vann! :) Igår & idag jobbade jag, imorgon och fredag också. Kanske ut fredag?
Puss


Måste bara nämna en underbar låt, av en kille med underbar röst; This Old Love - Lior
Han är australiensare, så det gör mig ju ännu gladare att åka dit;P


"Baaaarack Obaaaama" - na na na

På Stevie Wonders konsert fick stevie alla i Globen att sjunga baaaaaarack obaamaa, han var jätteglad.. :) Så även om jag själv inte är 100% insatt i detta (men tycker att det skulle vara kul om USA valde en mörkhyad till president för första gången och en som inte håller på att dö....) så håller jag på honom för stevies skull! Tänk imorgon bitti om det blir han, då sitter stevie just i den stunden och är lycklig.. :)


Så nu drar jag till Robine på valvaka och stannar uppe hela natten! Får sova imorgon istället...






2 november 2008 - Petra 19 år :D

Igår hade jag kalas/förfest hemma hos mig med massa kompisar. Blev grekisk sallad & vitlöksbröd, kladdkaka och dricka. :) Alla var utklädda, haha. :D Fick många bra presenter; en väska, choklad, en småkompis, body butter, örhängen, antifrizz-grej till håret, vin m.m. Senare drog vi till tiki och det var jättekul, dansade en hel del och träffade på massa folk.

 

Imorse vaknade jag redan vid 10 (somnade 5) och halvsov/smsade fram till 11 då mamma & pappa kom upp med frukost på sängen och paket. :) Fick varm choklad som vanligt i våran födelsedagskopp som farmor målat. :) Jag fick jättemycket bra grejer; Illusionen om Gud (bok av Richard Dawkins), Född en blå dag (bok av Daniel Tammet), en bok om australiens östkust från Erik, Landet bortom haven (bok av Tamara McKinley), spansk Cosmopolitan från pappa, paket från body shop med massa saker, en iPod-laddare och pjamasbyxor. :) Simba kom in till mig redan vid 10 för att sova och när det kom upp en papperskasse sen blev han jätteglad. Han älskar materialet, tidningar & papperskassar är favoriter. Söt. :)
                                                                                                                         

RSS 2.0